Fără categorie

Tipuri și stiluri de scaune de bucătărie

De foarte mult timp, bucătăria a încetat să fie un simplu loc pentru gătit. Acum am integrat-o complet în ritualurile casei, atât de mult încât a devenit aproape cel mai important loc, nu numai pentru că în bucătărie mâncăm, ci și pentru toate lucrurile frumoase care se pot întâmpla în ea.

Într-o bucătărie perfectă putem găti alături de cei dragi, putem sta de vorbă ore întregi savurând o ceașcă de ceai sau de cafea. Din acest motiv, este foarte important de știut care sunt tipurile și stilurile de scaune care s-ar potrivi într-o bucătărie.

În prezent, pe piață există o gamă variată de scaune de bucătărie. Găsim scaune cu brațe și fără brațe, cu tapițerie sau scaune la fabricarea cărora s-au folosit materiale precum metal, lemn, piele etc. Pentru ca achiziționarea scaunelor potrivite să fie mai ușoară, ar trebui să țineți cont de tipul și stilul scaunelor. Astfel, le veți alege pe cele potrivite pentru bucătăria voastră.

Există o multitudine de tipuri și stiluri. Indiferent de stilul bucătăriei voastre, scaunul ales va trebui să se potrivească cu decorul. Scaunele care se folosesc în mod tradițional în capul mesei au brațe, iar cele care se folosesc în jurul mesei, au doar picioare și spătar, dar nu au brațe.

Tipuri de scaune

Scaune cu spătar

Dacă vreți să stați cât mai confortabil la masa din bucătărie, alegeți un scaun cu spătar. Aceste scaune sunt o reinterpretare a stilului clasic, dar într-o versiune îmbunătățită.

Scaune cu șezut și spătar din piele

Un detaliu sofisticat, perfect pentru texturi contrastante. Pielea întotdeauna se asortează cu suprafețe netede și lucioase.

Scaune minimaliste

Cel mai bun lucru este că ne putem adapta mereu la scaune și ele la noi. Scaunele cu design minimalist arată bine aproape oriunde.

Scaune cu spătar mai solid

Aceste scaune nu au un spătar mic, ci unul mare și solid, astfel încât sunt foarte confortabile.

Scaune cu structură metalică cromatică

Acest tip de scaune sunt întotdeauna o opțiune ideală pentru bucătărie.

Scaune simple

Deloc pretențioase, cu texturi și materiale simple (structură din metal cromat, șezut și spătar din plastic) pentru o bucătărie foarte simplă.

Scaune din plastic transparent

Ca și cum nu ar fi, scaunele din plastic transparent sunt o opțiune ideală dacă nu vreți să umpleți bucătăria de culori.

Scaune din plasă

Acest tip de scaune scoate în evidență funcționalitatea și versatilitatea fierului. Scaunele din plasă par a fi un obiect transparent, dar unul frumos.

Scaune din lemn masiv

Scaunele din lemn masiv lucrate în stil rustic sunt un detaliu perfect pentru bucătăriile tradiționale sau dintr-o cabană.

Stiluri de scaune

Scaune contemporane

În cazul în care casa voastră este decorată în stil modern, scaunele contemporane se vor potrivi cu decorul casei. Aceste scaune fără brațe pot avea tăieturi geometrice pe spate sau pot fi scaune rotunde cu spătare în cea mai mare parte deschise. Unele scaunele au șezutul din imitație de piele maro închis sau alb și cadre metalice tubulare. Există scaune cu spătare care arată ca un păianjen, în culori precum negru, nuc, alb sau negru / crem, model tigrat. Scaunele în stil contemporan măsoară, de obicei, mai puțin de 38 centimetri înălțime.

Scaune formale

În cazul în care bucătăria voastră are un aspect tradițional și formal, există o gamă variată de scaune. Scaunele în stilul secolului al XVIII-lea au spătarul înalt și sunt, de asemenea, formale. Scaunele Chippendale, un alt model din secolul al XVIII-lea, au spătarul înalt, picioare curbate și cu gheare. Scaunele cu spătar cu liră sunt, de asemenea, scaune în stil formal, cu spătarul jos, sub formă de liră muzicală sau scut. Toate aceste tipuri de scaune pot avea un șezut tapițat.

Scaune retro

Scaunele produse masiv în anii 1950 și folosite în casele moderne sunt disponibile pe scară largă și sunt cunoscute ca scaune “retro”. Un astfel de stil dispune de un spătar deschis, oval sau rectangular cu o bucată de lemn la mijloc. Scaunele din vinil cu tapițerie roșie, verde pin sau negre, au adesea picioare cromate. Scaunele din plastic sunt un alt stil retro. Aceste scaune cu picioare cromate sunt încă utilizate în școli.

Alte stiluri

Există, de asemenea, multe alte stiluri de scaune de bucătărie. Există scaune de bucătărie artizanale, cu spătarul înalt. Aceste scaune sunt de obicei construite din lemn vopsit în alb sau albastru deschis. Există și scaune făcute din fier forjat care pot fi folosite în aer liber, la casele în stil rustic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy