Fără categorie

Scaunul de birou ergonomic, o necesitate pentru sănătatea corpului nostru

Plecați în fiecare zi de la birou cu durere de gât, spate și coloana lombară? Corpul dvs. are nevoie de un scaun de birou ergonomic.

Statul în fiecare zi în fața computerului are drept rezultat apariția problemelor grave la coloana vertebrală, precum sciatică, hernie de disc, sindrom de tunel carpian, dureri de gât, dureri de cap etc. Aceste probleme pot fi evitate prin utilizarea unui scaun de birou ergonomic bun.

Alegerea unui scaun de birou bun, cu scopul de a vă desfășura activitatea zilnică, este la fel de importantă ca și salteaua pe care o folosiți pentru a vă odihni corespunzător.

Timpul petrecut la birou, așezați pe scaun (8 ore pe zi) este egal cu timpul pe care îl petreceți dormind.

Ființele umane nu au fost create pentru a sta mult timp așezate, ci au fost create să aibă o viață activă. Noi nu am fost făcuți pentru a sta așezați pe un scaun de birou timp de 8 ore pe zi. Organismul nostru trebuie să se miște și să mențină o poziție verticală pentru a respira bine și a oxigena sângele. Mișcarea este un lucru natural și necesar ființei umane.

Cu toate acestea, stilul nostru de viață modern și viața profesională ne limitează posibilitățile de mișcare. Modul nostru de viață s-a schimbat atât de drastic încât o poziție corectă în timpul șederii pe scaun este vitală pentru a ne menține sănătatea și a fi eficienți la locul de muncă.

Progresul ne-a modificat modul de viață, dar corpul nostru va avea nevoie de secole pentru a se adapta la noile poziții pe care le cere viața modernă. Datorită folosirii abuzive a computerelor, stăm mult mai mult ca înainte așezați pe scaun.

Cercetătorii a ajuns la concluzia că șederea pe scaun pentru perioade mai lungi de 4 ore pe zi, contribuie la apariția bolilor musculare și scheletice ale coloanei vertebrale. De asemenea, poate afecta circulația sângelui.

Utilizarea scaunelor convenționale la locul de muncă constituie unul dintre principalii factori de risc, de aceea specialiștii recomandă utilizarea scaunului de birou ergonomic.

Scaunele ergonomice vizează prevenirea patologiilor legate de stilul de viață sedentar, prin poziționarea corectă a coloanei vertebrale și a mușchilor, evitând pozițiile incorecte.

Folosirea scaunelor de birou ergonomice ne oferă confort sporit în timpul desfășurării activității, ne dă libertate de mișcare, împiedică apariția leziunilor musculare, scheletice și circulatorii.

Aceste scaune sunt fabricate pe baza unor principii biomecanice și ergonomice riguroase, cu scopul de a îmbunătăți condițiile de muncă ale lucrătorilor, de a spori eficiența și de a reduce daunele prin acțiuni preventive.

Corpul nostru a fost creat pentru a sta drept. Șederea pe scaun este mai puțin obositoare decât statul în ​​picioare și de aceea oamenii utilizează scaunul.

Cu toate acestea, statul pe scaun suprasolicită coloana vertebrală mult mai mult decât poziția verticală și, prin urmare, provoacă mai multe probleme.

Din păcate, stilul de viață sedentar este un inamic tăcut, deoarece daunele nu sunt percepute în timp ce se întâmplă, ci mai degrabă simptomele apar mai târziu, adică când prejudiciul este deja făcut.

Din aceste motive, ergonomia consideră că statul într-o poziție corectă este un factor fundamental pentru prevenirea sănătății noastre, evitând stilul de viață sedentar și adoptând un stil de viață dinamic și activ.

Scaunul ergonomic este un instrument de lucru care ajută oamenii să muncească într-un mod mai eficient, mai sănătos, mărind astfel productivitatea. În plus, le permite acestora ca la sfârșitul zilei să se simtă mai bine.

Scaunele de birou ergonomice sunt concepute astfel încât să permită șederea într-o poziție corectă și să ajute utilizatorii să-și poate mișca liber corpul și brațele. Acestea oferă corpului suportul și stabilitatea de care are nevoie, contribuind la îmbunătățirea sănătății.

Dacă încă nu ați folosit un scaun ergonomic, vă recomandăm să intrați pe site și să vă achiziționați modelul preferat. Pe site veți găsi o gamă variată de scaune de birou ergonomice ieftine.

De exemplu, puteți alege un scaun Scaun directorial B108, negru, din piele ecologică sau un Scaun directorial B110, negru, din piele ecologică. Ambele modele au design elegant, spătar lat și ondulat, care asigură o poziție confortabilă coloanei vertebrale, mânere din metal foarte solid, care asigură confort pentru brațe, atunci când acestea sunt în repaus. Sunt prevăzute cu rotițe mobile, silențioase, nu zgârie parchetul și se rotesc la 360 de grade.

Le puteți achiziționa la prețuri foarte avantajoase, așa că nu ezitați să le căutați pe site. Cumpărați-le acum și nu veți regreta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy